Microsoft, Apple Silicon İle Uyumlu Tarayıcı Tabanlı Windows 365’i Duyurdu

Apple M1 işlemciye sahip kullanıcılar uzun bir zamandır Windows’u akıcı bir şekilde kullanmanın yollarını aramakta. Parallels Desktop gibi uygulamalar ile kullanıcılar Windows işletim sistemini cihazlarında kullanabilse de pek bir akıcılık alamıyordu. Microsoft’un yeni duyurduğu tarayıcı tabanlı Windows 365 hizmeti, M1 işlemci kullanıcılarını sevindirebilir.

Windows

Apple M1 işlemciye geçerken, Intel Mac’lere Windows kurmayı sağlayan Boot Camp aracını terk etmişti. Parallels Desktop gibi uygulamalar ile Windows’un macOS ile birlikte çalıştırılması sağlanabilse de, yine de uygulama ve kullanılabilirlik bakımından oldukça zayıf kalıyordu bu yöntem. Microsoft, bu tartışmaları sonlandırabilecek yeni hizmeti Windows 365’i resmen duyurdu.

Windows 365, herhangi bir platformda ki kullanıcıların, herhangi bir tarayıcı ile, bulut üzerinden Windows’un herhangi bir sürümünü tam olarak kullanmayı sağlıyor. Yani internet üzerinden tüm fonksiyonlarıyla beraber Windows kullanmaya olanak tanıyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella bir blog yazısında “Windows 365 ile yeni bir çağı başlatıyoruz; Cloud PC” dedi. Ayrıca Satya Nadella “Nasıl ki uygulamalar bulut ortamına geçiş sağladı, biz de Windows’u bulut ortamına taşıyacağız. Kuruluşlara nerede olurlarsa olsunlar iş güçlerini daha üretken ve bağlantılı olmaları için daha fazla esneklik ve güvenli bir yol sağlamayı hedefliyoruz” diyerek sözlerine ekledi.

Fiyatlandırma henüz açıklanmadı. Windows 365’in 2 Ağustos 2021’de piyasaya sürüldüğünde, bir abonelik hizmeti olacak. Ayrıca Windows 365 bireylere değil, işletmelere yönelik olarak planlanmakta.

Cloud PC Konfigürasyonu Nasıl Olacak?

Windows 365’in iş ve kurumsal olmak üzere iki versiyonun piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Cloud PC tek çekirdekli bir CPU, 2 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile başlayacaktır.

Cloud PC’nin en yüksek 8 çekirdekli CPU, 32 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip olacağı bildiriliyor.

Kaynak: 
Apple Insider

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top