Yeni Opel Astra HB, Baştan Sona Yenilenen Tasarımı ile Tanıtıldı

Tasarımı ve altyapısıyla PSA grubunun dokunuşlarını taşıyan ilk Opel Astra görücüye çıktı. Lansman rengi olarak sarı tercih edilen otomobil, kuzeni Peugeot 308’in EMP2 platformu üzerine dizayn edilmiş.

Önceki nesle nazaran genişleyen ebatlarıyla daha büyük bir kabin yaşam alanı ve bagaj hacmiyle Opel Astra, 422 litrelik yükleme alanı sunuyor.

Ölçüleri

Yeni Astra; 4.374 milimetre uzunluk, 1.860 milimetre genişlik, 1.470 milimetre yükseklik ve 2.675 milimetre aks mesafesine sahip. Eski Astra’ya göre azalan 14 milimetrelik aks mesafesi haricinde tüm değerler artış göstermiş. Bagaj hacminde 50 litrelik artış, artan kabin hacmiyle rahat bir diz mesafesi artan ölçülerin konfora olan etkilerinden.

Motor seçenekleri

Altıncı nesil Astra’da 1,2 litrelik üç silindirli benzinli motor ve dizel ünitenin yanında yeni iki farklı hibrit seçenek de kullanıcıların beğenisine sunulacak. İkisinde de 1,6 litre hacmindeki benzinli motorun yer verildiği bu versiyonlar 180 ve 225 beygirlik güç değerleriyle ayrışıyor. Markanın 2028 yılında tamamen elektrikli motorlu otomobil satma hedefindeki ilk adımları bu şekilde.

Sürüş özelliklerindeki yenilikler

Yalnız elektrik gücüyle de şehir içi kullanıma yönelik çalışabilen motor, bu kullanımda 50 kilometrelik bir menzil vadetmekte. 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik vites seçenkleri ile satışa sunulacak yeni Opel Astra’nın Türkiye’de önümüzdeki yaz aylarında bayiilere gelmesi bekleniyor. Bir önceki nesilde de sedan tanıtmayan Opel’in bu nesilde bu konuda ne yapacağı ise netlik kazanmamış durumda.

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top