Başlamadan önce yapılan bir yanlışı düzeltelim. Çoğu insan yeni aldığı telefonu 24 saat şarjda bırakması gerektiğini sanıyor fakat artık bataryalar yeterince geliştiği için bu tekniği uygulamanıza gerek yok. Bu düşünce eski piller için geçerli iken günümüzdeki gelişmiş Li-ion piller için bu geçerli değildir.
Kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth’u kapatın
Bluetooth’u kullanmıyorken açık bırakmak boşa pil kaybından başka bir şey değildir, hiçbir işe yaramaz.
Karanlık Mod / Parlaklık
Tam olarak bir yanlış denilemez ama karanlık mod, OLED ekrana sahip bir telefonunuz varsa siyah noktalarda ekranı kapatacağı için çok daha fazla tasarruf edersiniz. Ayrıca ekranı son parlaklıkta kullanmak hem gözünüzü hem pilinizi yorar, hem de gece yüzüne fener tutulmuş tavşana dönme ihtimalinizi arttırır.
Önbelleği temizleyin
Önbellek yani RAM, sizin arkada çalışmaya bıraktığınız veya fazlasıyla veri depolayan uygulamalar ile doluyor. Açık olan gereksiz programları kapatmak hem veri tasarrufu sağlıyor hem de pilinizi koruyor. Ayrıca Xiaomi model telefonlarda bulunan “Hızı arttır” ile veya ayarlardan otomatik önbellek temizlemeyi açarak bunu kolay yollardan sağlayabilirsiniz. Ayrıca buradaki otomatik mobil veriyi kapat ile de fazla mobil veri kullanımının üstesinden gelebilirsiniz. Mobil veri demişken hadi gelin Wi-Fi ve Mobil veri için ne yapabiliriz onlara bakalım.
Evdeyken Wi-Fi, dışarıdayken Mobil veri
Evdeyken veya dışarıda kullanmıyorken mobil veriyi kapatmanız, evdeyseniz Wi-Fi’a bağlanmanız boşuna veri ve pil kaybını önler. Ayrıca dışarıdayken Wi-Fi’ı kapatmanız da boşuna pilinizi yemesini önleyecektir. İkisini aynı anda kullanmanıza gerek yok.
Kullanmadığınız zamanlarda Konum’u kapatın
Çoğu zaman çoğumuz farkında olmadan konumu açık bırakıyor ve gün boyunca telefonu böyle kullanıyoruz. Aslında bu hareketin bataryamızı sömürmekten pek fazla farkı yok. Fakat tabii ki boşuna açık bıraktıysanız!
Anlattığımız adımları uygulayarak hem batarya kullanımınızı azaltabilir hem de daha hızlı eskimesini önleyebilirsiniz.