iPhone SE 2022 Duyuruldu

iPhone’lar pahalı olmasıyla ünlüdür, biri hariç. Üçüncü nesil iPhone SE, 2. neslin gelmesinden iki yıl sonra burada. Dışarıdan temelde 2014’teki iPhone 6 tasarımıyla aynı görünebilir, ancak iç kısımlar çok daha iyileştirildi.

iPhone 13 serisiyle aynı yonga seti ve en hızlı akıllı telefon yongası olan Apple A15 yonga seti ile başlayalım. Depolama seçenekleri aynı kaldı: 64GB, 128GB ve 256GB.

Ekran hala 4,7” diyagonal olarak ölçüyor, ancak yukarıdaki ve altındaki kalın çerçeveler bunu bir iPhone mini’den daha büyük yapıyor. Yine de bu nesil, geliştirilmiş dayanıklılık için “bir akıllı telefondaki en sert camı” (Ceramic Shield) kazanıyor. Ayrıca, ekranın altında bir Touch ID parmak izi okuyucusu var. Bu nedenle Face ID’nin maskeler hakkında bilgi vermesi konusunda endişelenmenize gerek yok.

Kamera, çoğunlukla hesaplamalı fotoğrafçılık tarafında olsa da geliştirildi. iPhone SE (2022), 13 serisi gibi sensor-shift image stabilization gibi güzellikler içermeyen tek bir 12MP üniteye sahip. SE (2022), Smart HDR 4, Photographic Styles ve Deep Fusion’a sahip.

Yeni SE’nin 5G’yi desteklediğini söylemeye gerek yok. Apple hala iPhone 11 modellerini satıyor, bu nedenle 4G satışları var, ancak mevcut tüm modeller artık 5G’de. Ayrıca 2016’daki orijinal SE’nin en son iOS’u çalıştırdığını da unutmamalıyız.

Yeni iPhone SE (2022), 11 Mart Cuma günü 64GB modeli için 429 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe sunulacak. Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Birleşik Krallık, ABD dahil 30 ülkeden oluşan ilk dalgada sevkiyatlar 18 Mart’ta başlayacak.

Yazar Hakkında

Back To Top