Snapdragon 895 için hedeflenen transistör mesafesi: 4 nm!

Amerikalı çipset tasarlayıcısı Qualcomm’un mobil işlemci markası Snapdragon her seviyedeki cihaz için her sene baştan tasarlanıyor. Qualcomm’un önümüzdeki sene için yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 895 hakkında son bilgiler!

TSMC ve Samsung ile birlikte üretilecek

Son iki senenin amiral gemisi işlemcileri olan Snapdragon 865 ve 888 sırasıyla TSMC ve Samsung tarafından üretilmişti. Yıllardır mobil alanda en iyi işlemcileri tasarlayarak piyasaya sunan Qualcomm firması, bu alanda tekelliğini ilan etmiş durumda. Firmanın yeni Snapdragon 895 çipseti için kapısını çaldığı firmalar ise yine yakın dostları: 895 çipsetini Samsung üretirken 895+ çipsetini ise TSMC üretecek.

4 nm olacak

Cortex-X2, Cortex-A710 gibi günümüz ihtiyacının zirvesini belirleyen yeni nesil mimarilere sahiplik edecek Snapdragon 895, 4 nm transistör mesafesiyle dökülecek. Son bilgiler Snapdragon 895‘in sonbahar aylarında, 895+ versiyonun ise önümüzdeki yılın aynı zamanlarında tanıtılacağı yönünde.

Kaynak: GSMArena

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top