Dünyanın En Hızlı Oyun Monitörü 500 Hz Yenileme Hızına Ulaştı

Çin haber kuruluşu Sina’ya göre, BOE monitör teknolojisinde atılımlar yaptı ve dünyanın ilk 500 Hz oyun monitörünü üretti. Monitör, yüksek mobiliteye sahip oksit arka panel ile donatılmış 27 inç Full HD panele sahip; bu, BOE’nin yalnızca 1 ms’lik tepki süresiyle şaşırtıcı derecede yüksek yenileme hızına ulaşmasını sağlamış.

BOE, oksit yarı iletken görüntüleme teknolojisi konusunda geniş deneyime sahiptir. Örneğin, şirketin 500 Hz monitörü, Asus, Alienware ve Acer gibi “yalnızca” 360 Hz’de zirveye ulaşan piyasadaki en hızlı oyun monitörlerinden önemli ölçüde daha hızlı. Diğer özellikler, doğru 8 bit çıkış ve 8 şeritli eDP sinyali desteği içerir.

BOE’nin monitörünün yalnızca tanıtım amacıyla tasarlanmış bir prototip olduğunu unutmayalım. BOE, yakın zamanda kitlesel pazar için 500 Hz’lik bir oyun paneli yapıp yapmayacağını açıklamadı, bu nedenle oyuncuların eline resmi bir monitör gelene kadar uzun bir süre bekleyebiliriz.

Bu monitörü satın alsanız bile, böyle bir monitörün ne kadar pratik olacağı sorusu var. Oyuncular için, oynadığınız oyunda en az 500 FPS üretebilen bilgisayar donanımına ihtiyacınız olacaktır.

Kaynak: 
Tom's Hardware

Yazar Hakkında

Back To Top