Asus, İkinci Nesil ROG Thor Platinum & Titanium PSU’larını Piyasaya Sürüyor

Asus, 2021’in 3. çeyreğinde tanıttığı güçlü, modern ve özellik yüklü PC PSU’larını piyasaya sürmeye başladı. Bir basın açıklaması, güçlü ROG Thor serisinin ikinci neslini oluşturan dörtlü PSU’nun bu çeyrekte piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Yeni PSU’lar, 850W, 1000W ve 1200W’da üçlü bir Platinum II modeli içeriyor. Onlara paketin yeni lideri katılacak: ROG Thor 1600W Titanium. Asus, ROG Thor 1000W Platinum II’nin ilk kez lansmana çıktığını ve hemen satışa sunulacağını belirtiyor.

ROG Thor PSU serisi, beklediğiniz üst düzey özelliklere ve bileşen seçeneklerine sahip birinci sınıf tasarımlardır. Örneğin, bu ikinci nesil tamamen modüler dörtlü, göz alıcı ve seriyi tanımlayan OLED güç ekranına ve ayrıca Aura Sync RGB aydınlatmaya sahiptir. Daha pratik bir düzeyde, %100 yükte %89 verimlilik ve %50 yükte %92 verimlilik için 80 PLUS Platinum sertifikası sunarlar.

Thor PSU’lar, ağır ROG tasarımlı soğutuculara sahiptir ve verimli çalışmayı sağlamak için Japon low-ESR kapasitörlerini kullanır. İlginç bir şekilde, ROG Thor 1600W, 1200W ve 1000W modellerinin tümü, Strix grafik kartları tarafından kullanıldığı gibi, Asus ROG tarafından tasarlanmış 135mm Axial Tech fanları kullanır. Strix GPU’lar gibi, bu PSU’lar, sisteminiz ağır işler yapmadığında 0dB fan durdurma moduna sahiptir.

Bileşen seçimi ve soğutmanın dikkatli kombinasyonu, bu ikinci nesil ailenin 1600W, 1200W ve 1000W üyelerinin Lambda A++ sertifikası almasını sağlar. Asus, bağımsız olarak doğrulanmış bu gürültü performansının, PSU’ların bir dizi test sırasında <15dBA ürettiği anlamına geldiğini söylüyor. Elbette, PSU’ların modüler yapısı, hava akışını engelleyen gereksiz kablo spagettisine katlanmak zorunda olmadığınız anlamına gelir.

Kaynak: 
Tom's Hardware

Yazar Hakkında

Back To Top