İntel Media Driver 22 Arc Kartlara Destekle Geliyor

Intel Media Driver sürüm 22.1.1 Github üzerinde paylaşıldı. Bu driver Linux sistemlerde video encode, decode ve işleme faaliyetlerini hızlandırmakta.

Bu driverin habere değer olmasındaki asıl sebep ise Intel Arc Alchemist ekran kartlarına sürücü desteği sağlaması.

BU sürücü geliştirmeler ve ek donanım desteğinin yanı sıra sürücü, bazı önemli düzeltmelerle birlikte geliyor.

GitHub yayın sayfasına giderseniz, Intel Media Driver 22.1.1’in Broadwell’e (5. Nesil Intel Core işlemciler) kadar uzanan platformlarda video hızlandırmayı desteklediğini görebilirsiniz. Tabii ki en ilginç nokta, Alchemist’in (DG2) özellikle belirtildiği destek listesindeki son nokta.

Ayrıca, geçen yıl Mayıs ayında bildirilen Yüksek Performanslı Bilgi İşlem iş istasyonu için üretilen Xe-HP akran kartına ve ATS-M’ye (Arctic Sound Mainstream) atıfta bulunuyor.

İlk Intel Arc ürünlerinin mevcut çeyrek olan 2022’nin ilk çeyreğinde bizimle olması gerekiyordu, ancak iki hafta önce “TomsHardware” Intel’in bu çeyrekle ilgili herhangi bir sözü tanıtım ve pazarlama materyallerinden sildiğini fark etti. Bunun yerine şimdi belirsiz bir şekilde “2022 geliyor” denmekte. Bazı Arc GPU’ların bu çeyrekte piyasaya sürüleceği söylendi, ancak özellikle hangileri değil.

Sürücüyle alakalı diğer bilgilere Github sayfasından ulaşabilirsiniz

https://github.com/intel/media-driver/releases/tag/intel-media-22.1.1

Kaynak: 
https://www.tomshardware.com/news/intel-drivers-add-arc-alchemist-support

Yazar Hakkında

And the one day you will be find Ten years you got behind you No one told you where to run You missed the starting gun
Back To Top