LG İlk DVLED Ekranlarını Satışa Sundu

LG, ev kullanımı için uygun olan Direct View LED(DVLED) ekranlarını piyasaya tanıttı. Orta-Üst düzey televizyonlar için uygun ulan bu teknoloji LG Display’e göre daha yüksek parlaklık, buna bağlı olarak yüksek parlaklıkta dahi iyi bir renk gamı, daha uzun ömür, 2milyon ile 33 milyon arasında değişen diyot sayısı(arka aydınlatmada LED sayısı) sunabiliyor.

Çözünürlük ve En Boy Oranı Seçenekleri

2K, 4K ve 8K ile birlikte; 2K ve 4K için 32:9, 8K için inanılmaz 325 inç seçeneği sunulması bekleniyor ve bu muazzam boyutlar nedeniyle sadece bayi kurulumuna izin veriliyor, mağazadan satın alınamaz.

Arayüz ve Donanımlar

LG için klasikleşen WebOS arayüzünü kullanıyor ve sorunsuz video oynatımı için 4 çekirdekli SoC tasarımına, uygulamalar ve içerikler için 3,6 GB depolamaya sahip.

LG’nin İddiaları

LG inanılmaz bir iddiası var. CEO bu ekranları “süperlüks otomobil”e benzetiyor.

Ayrıca yarı ömre kadar 100.000 saat veya 10yıl garanti sunuyor.

Yazar Yorumu

Açıkçası bu teknoloji sadece LG’nin yeni bir şey çabaları. Arka aydınlatmadaki LED(diyot/diot) sayısını arttırarak daha iyi bölgesel aydınlatma ve parlaklık elde ediyorlar. LG’nin açıklamasını şekilde farklı bir LED teknolojisi kullanılıyorsa o zaman daha iyi olabilir, bunu ilerleyen zamanlarda ürün bilgileri kesinleştiği zaman göreceğiz.

Ürün Görselleri ve LG’nin Verdiği Bilgiler

Yazar Hakkında

Selam, ben nam-î değer ALPABAB31. Görüntü veren ya da görüntü kaydeden her şey ile ilgileniyorum. En sevdiğim şey ise Toyota Supra A80.
Back To Top