Çin, Bankalara Kripto Paraları Desteklemeyi Bırakması Konusunda Uyardı

Çin, bankalara ve ödeme platformlarına dijital para birimi ile yapılanm işlemlerini desteklemeyi bırakmalarını söyleyerek kripto para birimleri üzerindeki baskısını arttırdı.

Bu, Cuma günü Sichuan eyaletindeki Bitcoin madencilik operasyonlarını durdurma emri verildi.

Bitcoin fiyatı Pazartesi günü %10 daha fazla düştü ancak Salı günü Asya pazarında istikrar kazandı.

Bitcoin’in değeri, Nisan ayında 63.000 doların üzerinde rekor seviyeye ulaşmasından bu yana yaklaşık %50 düştü.

Pazartesi günü, Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası (PBOC), yakın zamanda birkaç büyük bankayı ve ödeme şirketini kripto para ticareti konusunda daha sert önlemler almaya çağırmaya başladığını söyledi.

PBOC (People’s Bank of China) yaptığı açıklamada, bankalara kripto para birimi işlemleri için alım satım, takas ve tavsiye gibi ürün veya hizmetler sağlamamalarını söyledi.

Çin’in üçüncü en büyük bankası olan ABOC, (Agricultural Bank of China) PBOC’nin dediklerine uyduğunu belirtti, kripto para madenciliği ve işlemlerini içeren yasa dışı faaliyetlerin kökünü kazımak için müşterilere gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Çin’in Postal Savings Bank isimli bankası da herhangi bir kripto para birimi işlemini kolaylaştırmayacağını söyledi.

Finansal teknoloji devi Ant Group’un sahibi olduğu Çinli mobil ve çevrimiçi ödeme platformu Alipay, yasa dışı kripto para birimi işlemlerini tespit etmek için bir izleme sistemi kuracağını söyledi.

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Çin, geçen yıl küresel Bitcoin üretiminin yaklaşık %65’ini oluşturdu ve Sichuan da ikinci en büyük üretici.

Geçen ay Çin kabinesi ve Devlet Konseyi, finansal riskleri kontrol etme kampanyasının bir parçası olarak kripto para madenciliği ve ticaretini bitireceğini belirtti.

Bazı araştırmacılar, “death cross” olarak bilinen bir olay nedeniyle Bitcoin fiyatlarının daha da düşebileceği konusunda uyarı yaptılar.

Diğer kripto para birimleri de yatırımcıların, dünya çapındaki dijital para birimlerine daha sıkı düzenlemeler getirmesi endişesinden ötürü düştü.

Yazar Hakkında

Back To Top