Z Fold 3 ve Z Flip 3 Amiral Gemileri Bu Yıl İçinde Tanıtılabilir

Geçtiğimiz sene 2. nesli tanıtılan Z Fold ve kardeşi Z Flip’İn yeni jenerasyonlarının tanıtılacağı tarih belli oldu. Sızdırılan bilgilere göre 2021’in Ağustos ayında tanıtılacağı bilgileri elde edildi. Öte yandan elde edilen daha ilginç bir bilgiye göre; şu anda seri üretimde bulunan 3. Nesillerin üretim hacmi 2. Nesillere oranla daha büyük bir hacimde olacak. Bunun ise tek açıklaması firmanın modeli daha ucuz yapmak istemesi ki bu da en mantıklı açıklama.

Samsung’un 2021 yılında üreteceği modellerin ataları olan Z Fold 2 ve Z Flip 5G ile benzerlikler taşıması bekleniyor; bunların başında kapaklı ve kitap gibi olmaları bulunuyorken diğer taraftan ise atalarından bazı tasarım hatları ile daha eşsiz ve farklı olmak istiyor.

Jon Prosser’ın sızdırdığı rapora göre Samsung üretim işini lafta bırakmamış ve geçen yıllara göre daha büyük bir hacimde üretim faaliyetleri başlamış ve ürün tanıtıldıktan sonra bu oran artmaya devam edecek gibi. FrontPageTech adlı blogunda yazan Prosser; 2 modelin de günde 50.000 ile 70.000 olan partiler halinde üretilmesini ve her birinden en az 3.5 milyon adet olmasını istediğini söylüyor. Bu da eski nesil Z Fold ve Z Flip’in toplam üretiminden 1.5 milyon daha fazla.

Her iki modelin de bu denli hacimli bir üretim sonucu fiyatlarının da düşük olması bekleniyor. Önceki bilgilerde de modellerin daha ucuz ve erişilebilir fiyatlı olacağı bilgisi verilmişti. Öte yandan bu denli teknolojik ve pahalı(?) bir modelin maliyetinin de fiyatında söz sahibi olacağı kesin.

Kaynak: New Galaxy Z Fold and Z Flip 3 rumors might imply hope for cheaper foldable flagships in 2021 – NotebookCheck.net News

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top