Büyük Telefon Tedarikçisi Oppo ile OnePlus Çok Yakında Birleşiyor

“Firmaların birleşmesi ile daha da iyi ürünler yaratmak için elimizde daha fazla imkan olacak.”

Geçen hafta OnePlus CEO’su Pete Lau bir forum gönderisinde “Oppo ile daha fazla iş birliği yapacağız” dedi ancak bunun pratikte nasıl olacağı konusunda ayrıntı vermedi. Şimdi, bir bilgi sızdıran Evan Blass, OnePlus, basın bildirisinde kullanılacak bir belgeyi gördü ve “iş birliği”ni basitçe açıklayacak bilgi edindi.

Notta, “İş birliği ile OnePlus, Oppo içinde bir alt marka haline gelir ancak bağımsız bir şekilde varlık göstermeye devam eder.” yazıyordu. Not ayrıca Lau’nun Oppo’daki baş ürün sorumlusu rolünün onu hem Oppo hem de OnePlus’ın ürün stratejilerinden sorumlu hale getireceğini belirtiyor.

Bunun pek de şaşırtıcı olduğunu söyleyemeyiz.

Kapalı olan anlamı biraz daha açmak gerekirse, OnePlus’ın esasen Oppo’nun bir markası gibi muamele görecek, tüketiciye yönelik ayrı bir operasyon sürdürecek ancak iş faaliyetleri, ürün geliştirmenin ötesinde alanlarda birleşecek gibi.

Not, esasen olacakların bu olduğunu onaylıyor ve kapalı anlamı biraz daha açmaya pek gerek kalmıyor. “Her iki firmanın birleşmesi ile daha da iyi ürünler ortaya çıkarmak için elimizde daha fazla imkan olacak” diyor. Ayrıca işlemlerimizde daha verimli olmamızı sağlayacak. ”OnePlus ve Oppo, yılın başında Ar-Ge departmanlarını zaten birleştirmişti, bu nedenle daha fazla iş birliği, günlük işleri düzene sokmak amaçlı gibi.

OnePlus müşterileri çok fazla değişiklik beklememeli. Paylaşılan mülk ve tedarik zinciri, OnePlus var olduğu sürece Oppo ve OnePlus telefonları arasında benzerlikler olduğu anlamına geliyordu. Ancak şimdi, OnePlus, ilişkiyi açıkça kabul ettiği için, tüm gözler şirketin bir sonraki amiral gemisi telefonlarında olacak.

Yazar Hakkında

Back To Top