Pokemon’un Yeni MOBA Oyunu Unite, Yakında Çıkıyor

Pokemon’un yeni MOBA oyunu Pokemon Unite, Nintendo Switch için Temmuz ayında, Android ve iOS için Eylül ayında piyasaya çıkacak.

Pokemon Unite, Nintendo Switch, Android ve iOS’a gelecek olan yeni bir MOBA oyunu. Pokemon evreninde geçen ve MOBA türünde olan ilk oyun olacak. Pokemon Unite, ilk olarak geçen yıl Haziran ayında duyuruldu ve nihayet çıkış zamanı hakkında bir bilgi verildi. Oyun, önümüzdeki ay Nintendo Switch’e ve Eylül ayında Android ve iOS’a gelecek. Oyunun resmi YouTube kanalında da oynanışa dair kısa bir fragman paylaşıldı.

Pokemon Unite, MOBA oyuncularının aşina olduğu bir arenada 5’e 5 takım savaşları yapılmasına olanak tanıyacak. Normal bir maç, vahşi Pokemon yakalamayı, Pokemon’unuzu geliştirmeyi, güçlendirmeyi ve aynı şeyleri yapmaya çalışan rakibinizi geçmeyi hedefleyecektir. Ayrıca kazanmayı garantilemek için ayrılan süre içinde rakip takımdan daha fazla puan kazanmanız gerekecek.

Şu an itibariyle, 19 Pokemon kadrosuna sahip olsa da geliştiriciler büyük olasılıkla gelecekte daha fazlasını ekleyecek. Bir Pokemon’un istatistiklerini iyileştirecek 15’in üzerinde özellik olacak. Oyuncuların veya eğitmenlerin Pokemonlarını geliştirmek için kullanabilecekleri çeşitli savaş eşyaları da oyunda bulunacak. Vahşi Pokemon’u yenerek oyuncular, Aeos toplayacak ve düşmanlarının hedef bölgelerine bırakacaklardır. Sonundaysa en çok puana sahip takım kazanacak.

Oyun, Pokemon Company ve Tencent Games’in TiMi Stüdyosu tarafından geliştiriliyor. Kesin bir çıkış tarihi olmamasına rağmen, önümüzdeki ay Nintendo Switch’te yayınlanacak. Android ve iOS kullanıcıları Eylül ayından itibaren oyunu deneyimleyebilecekler. Pokemon Unite, Switch ve mobil cihazlar arasında platformlar arası oynamayı destekleyecek. Ayno yıl içinde Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dil desteği de oyuna eklenecek.

Ek olarak, bir rapor, Pokemon Unite’in çapraz ilerlemeyi de destekleyeceğini, bu da oyuncuların Pokemon Trainer Club hesaplarını veya Nintendo Hesaplarını birden fazla cihazda kullanabilecekleri ve herhangi bir cihazda kaydettikleri ilerlemeyi koruyabilecekleri anlamına geliyor.

Yazar Hakkında

Back To Top