Atari Yeni Oyun Konsolu VCS’yi Bu Ay Piyasaya Sürmeyi Planlıyor

Uzun yıllardır oyun konsolu üretmeyen Atari, geçtiğimiz yıllarda yeni bir oyun konsolu çıkartacağını duyurmuştu. Başlarda “Ataribox” adıyla çıkması planlanan konsolun adı daha sonraları “VCS” olarak değiştirilmişti. Bir süredir sessizliğe gömülen Atari, nihayet VCS konsolunu bu ay piyasaya süreceğini açıkladı.

Bu Ay Geliyor!

Oyun konsollarının ilk yıllarında dev bir firma olan Atari, 1983 yılında yaşanan E.T skandalından sonra uzun bir süre oyun konsolu camiasında ki imajını kaybetmişti. Yeniden konsol pazarına girmek isteyen Atari, VCS konsolu için son tarihi belirledi. 15 Haziran tarihinde 299 dolarlık fiyatı ile Microcenter, GameStop, Best Buy ve Atari’nin resmi VCS web sitesinden satın alınabilecek.

Bu 299 dolarlık fiyatın herhangi bir ek aksesuar içermeyen modelin fiyatı olduğunu belirtelim. Eğer kontrol ve çeşitli aksesuarları ile birlikte satın almak isterseniz 399 dolara kadar çıkıyor fiyatı. Yine de konsolun PC çevre birimleri ile uyumlu olduğunu da belirtelim. Eğer aksesuarsız modelini satın alırsanız ve elinizde PC çevre birimleri varsa konsolu bu birimler ile kullanabileceksiniz.

Siz bu konsol hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından görüşünüzü belirtebilirsiniz.

Kaynaklar: https://www.ign.com/articles/atari-vcs-release-date-confirmed

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top