App Store Geçtiğimiz Yıl Tam 643 Milyar Dolar Ciroya Ulaştı

App Store, bünyesinde barındırdığı çeşitli uygulamalar, abonelikler, uygulama için satışlar ve reklam gelirleriyle beraber geçtiğimiz yıl tam 643 milyar dolar ciroya ulaştı. Neredeyse 1 trilyona kadar dayanmış durumda.

Neredeyse tek başına bir devlet!

App Store

Son günlerde yapılan bir pazar analizine göre şu an App Store’un yıllık kazancı 643 milyar dolara ulaşmış durumda. Bunun içerisine uygulama içi satışlar, abonelikler ve reklam gelirleri de dahil. 2 sene önce bu rakam 510 milyar dolardı. Yani 2 senede Apple kazancını %24 oranında arttırdı. Bu büyük bir başarı. App Store neredeyse tek başına bir devlet haline gelmiş durumda.

Geliştiriciler ne durumda?

Pazar analizi raporunda ayrıca 1 milyondan az indirme rakamı ve 1 milyon dolardan az geliri olan geliştirici sayısının tüm geliştiricilerin %90’nını oluşturduğu yazmakta. Yani aslında App Store’dan kazananlar %10’luk gibi küçük bir alana tekabül ediyor. Küçük geliştiricilerin sayısı 6 yılda %40 artmış.

Ve ek olarak raporda App Store’un 175 ülkede bulunduğu, 40 farklı dil desteğine sahip olduğu, 200 yerel ödeme yöntemine sahip olduğu ve 45 yerel para birimini desteklediği de not düşülmüş. Pandemi döneminde teknolojiye olan talepten ötürü bu rakamların gelecek yıl daha da artabileceğinin altını çizmekte fayda var.

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top