Microsoft Internet Explorer’in fişini çekiyor!

Microsoft’un bitmek bilmeyen projelerinden birisi olan Windows Explorer’ın zamanı doldu.

Microsoft, Internet Expolerer 11’in desteğinin 15 Haziran 2022’de biteceğini duyurdu. Örnek olarak 2020 Ağustos ayında, Microsoft Internet Expolerer’a sırtını başka projeler için döndü. Microsoft çalışanları Internet Expolerer için çalışmayı bıraktı. 365 uygulamaları (office dahil) 2021 Yaz ayları ihtibari ile Internet Explorer’da çalışmayacak.

Internet Explorer, Zamanında en çok kullanılan tarayıcı olup, çok inişli çıkışlı bir  geçmişi oldu. Son 20 yıl içinde. 2010 yılında Tarayıcı pazarındaki payı %50’nin altına kadar düştü. Şu an NetMarketShare’e göre %5 civarlarında yer almakta. Chrome ise lider. %69 gibi bir yüzdeyle.

Microsoft’un Internet Expolerer ile alakalı açıklamasında, Artık yavaşladığını, Artık modern tarayıcılara yetişemediğini, çoklu sekmede çuvalladığını belirtti. Ayrıca modern tarayıcılardan daha güvensiz olduğunu da belirtti.

Bunlara rağmen Internet Expolerer, 26 yıl hayatta kalmayı başardı. Microsoft Internet Expolerer’i Windows ile pazarlamaya devam etti. Şirketler, yeni eklentilerini Internet Explorer’a çok yavaş bir şekilde eklemeye başladı.

Çoğu Windows 10 kullanan insan bilgisayarlarında Internet Explorer olduğunu bile farketmedi. Edge, Microsoft’un modern tarayıcısı, Google Chrome’un açık kaynaklı kodundan faydalanıyor. Internet explorer’dan son seneler daha fazla izleyici kazandırdı.

Microsoft’un Windows bilgisayarlara Varsayılan olarak Internet Expolerer yükleyip yüklemeyeceği belli değil. Bunun muhtemel olmasına rağmen, Microsoft Edge yeni oluşturulmuş eklentileri destekler  ve kullanıcıların tarayıcılar arasında geçiş yapmasına gerek kalmaz.

Yazar Hakkında

Back To Top