Nvidia’nın ARM Satın Alımından Vazgeçtiği Bildiriliyor

Nvidia, 2020’den beri İngiltere merkezli çip tasarımcısı ARM’yi satın almaya çalışıyor, anlaşma endüstride endişelere yol açtı ve henüz düzenleyicilerin onayını almadı. Bildirildiğine göre, Nvidia müzakerelerden çekildiği için bu asla gerçekleşmeyebilir.

Bloomberg, Nvidia’nın ortaklarına anlaşmanın kapanmasını beklemediğini bildirdiğini ve Arm’ın şu anki sahibi SoftBank’ın şirketin halka arzı (IPO) için hazırlıklarını hızlandırdığını bildirdi.

Nvidia ve ARM anlaşmasının halka açılmasından kısa bir süre sonra Qualcomm, Microsoft ve hatta Google gibi büyük teknoloji şirketleri, bunun Nvidia için haksız rekabet avantajına yol açacağı endişesini dile getirdi. Sonuçta, ARM’nin çip tasarımları çok sayıda rakip şirket tarafından kullanılıyor. Nvidia, satın alma işleminden sonra iş modelini tutacağına söz verse de ABD, AB, İngiltere ve hatta Çin’den düzenleyiciler tekelcilik karşıtı soruşturmaları başlattı ve anlaşmayı durdurmaya çalışıyor.

Resmi olarak, Nvidia temsilcileri anlaşmanın sonunda gerçekleşeceğinden umutlu. Softbank ve Arm yeni rapor hakkında yorum yapmadı.

Kaynak: 
GSMArena

Yazar Hakkında

Back To Top