iPhone 15 Pro, SIM Kart Yuvası Olmadan Gelebilir

Apple, Eylül ayında iPhone 13 serisini açıkladı ve iPhone 14’ün piyasaya sürülmesine daha aylar var, ancak iPhone 15 hakkındaki söylentiler internette dolaşmaya başladı ve en sonuncusu Apple’ın 2023’te iPhone 15 serisi ile fiziksel SIM kart yuvasını kaldıracağını iddia ediyor.

Söz, 2023’ün Pro modellerinin fiziksel SIM kart yuvalarına sahip olmayacağını ve bağlantı için tamamen eSIM teknolojisine dayanacağını söyleyen Brezilya yayını Blog do iPhone’dan geliyor.

Kaynak ayrıca bu iPhone’ların çift eSIM desteğiyle geleceğini ve kullanıcıların aynı anda iki hatta sahip olmalarını sağlayacağını iddia ediyor. Bununla birlikte, Pro olmayan modellerin de tamamen eSIM teknolojisine bağlı olup olmayacağı veya fiziksel SIM kart yuvalarını kullanmaya devam edip etmeyeceği belli değil.

iPhone 14 Pro Max sızdırılmış görsel (Kaynak: 
FrontPageTech
)

Apple’ın SIM kart yuvasını boşaltmayı planlaması, teknoloji devinin sonunda portsuz bir iPhone’a geçeceği söylendiğinden ve SIM kart yuvasının çıkarılması bu yönde ilk adım gibi göründüğü için pek de şaşırtıcı değil.

Ancak Apple, SIM kart yuvası olmayan bir iPhone’u piyasaya sürse bile, eSIM hizmetinin kullanılamadığı ülkelerde yine de fiziksel SIM yuvalı bir sürüm sunduğunu görebiliriz.

Ayrıca 2023’e uzun bir zaman var ve nihai olarak değerlendirilmeden önce bu bilgilerin güvenilir sektör kaynakları tarafından doğrulanmasını beklemek en iyisidir.

Kaynak: 
GSMArena

Yazar Hakkında

Back To Top