Kioxia En Küçük PCI-E 4.0 SSDyi Çıkarmaya Hazırlanıyor

Kaynak | Kioxia

Elektronik cihazlarımız küçülmeye başladıkça biz de daha küçük boyutta fakat performanstan ve boyuttan feragat etmeyen depolama çözümleri arıyoruz.

Kioxia burada yardımımıza yetişerek M.2 2230 boyut standartlarındaki, PCI-E 4.0 destekli bir SSD çıkartmayı planlıyor. Hem de performanstan büyük feragatler yapmadan.

256GB, 512 GB ve 1024GB olarak çıkması planlanan bu disk 112 katmanlı BiCS5 3D NAND içeriyor. Sıralı okuma hızı 3,500 MB/s olarak verilen diskin sıralı yazma hızı ise 2,900 MB/s. Bunların yanında maalesef disk DRAM içermemekte.

Hızların PCI-E 4.0 SSDlere göre düşük olması ise az sayıda 3D NAND bulundurmasına bağlanabilir. Boyutu küçük olduğu için fazla sayıda NAND koyulamamakta.

Kontrolcü markası ise daha açığa kavuşmadı.

Diskin BGA formatında çıkmayacağı ise daha küçük cihazlarda ve anakarta bütünleştirilmiş cihazlarda çıkamayacağı anlamına geliyor. AIO bilgisayarlar, tabletler ve ince laptoplar için bu büyük bir dezavantaj.

Fiyat da açığa kavuşmayan şeylerden biri ise fiyatı fakat DRAM bulunmaması sebebiyle göreceli olarak daha ucuz bir fiyata çıkacağı tahmin ediliyor.

Kioxia’nın SSD pazarlama ve ürün yönetimi başkanı Neville Ichhaporia “HMB’nin SSD’nin veri okuma/yazma performansını düşürmeden malzeme kullanımını azaltma yeteneği sayesinde, DRAM’siz SSD’lerin pazarda benimsenmesi istikrarlı bir şekilde artıyor” açıklamalarında bulundu. Karşımıza nasıl bir disk çıkacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak | https://www.tomshardware.com/news/kioxia-launches-bg5-ssds

Yazar Hakkında

And the one day you will be find Ten years you got behind you No one told you where to run You missed the starting gun
Back To Top