NVIDIA, 2022 yılı için GPU tedarik kısıtlamaları bekliyor

Dünya’nın önde gelen GPU üreticilerinden NVIDIA, 2022 yılında da GPU tedarik sıkıntılarının devam edeceğini bildiriyor.

NVIDIA, bu yılın başlarında büyük GPU sıkıntısının 2021 boyunca süreceğini bildirmişti. Şimdi ise yeni yapılan bir açıklamaya göre, bu sıkıntı 2022 yılında da sürebilir. Bu hafta yapılan 2022 Q2 mali kazanç konuşmasın da NVIDIA CEO’su Jensen Huang, gelecek yılın büyük çoğunluğu için tedarik kısıtlamaları beklediğini söyledi.

“Gelecek yılın büyük çoğunluğu için arz-talep dengesinden kaynaklanan kısıtlı bir ortam göreceğimizi umuyorum. şu an tahminlerim bu yönde” dedi. NVIDIA, uzun vadeli tedarik sıkıntılarını çözmeyi hedeflediklerini belirtmişti. Ancak küresel çip krizinde artan talebin, arzdan daha yüksek olmasından ötürü henüz bu sıkıntıları aşabilmiş değiller.

NVIDIA’nın 2022 yılında yaşanabilecek GPU sıkıntısı konusunda ki uyarıları kulağa o kadar da kötü gelmeyebilir. NVIDIA son haftalar da Avrupa ve ABD’de eskiye nazaran daha fazla GPU tedarik etmeye başladı.

NVIDIA

Kıtlıklara rağmen, NVIDIA bu çeyrekte 6,51 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etmeyi başardı. Oyunlar, NVIDIA’nın toplam gelirinin 3,06 milyar dolarını oluşturuyor ve bu da bir önceki yıla göre %85’lik büyük bir sıçrama. Şirket şimdi kripto para madenciliği talebiyle mücadele etmek için “Lite Hash Rate” teknolojisi ile PC oyun GPU’larını koruma altına alıyor.

Oyun kısmı NVIDIA için oldukça bereketli geçerken, şirketin kripto para madencilik işlemcisi (CMP) NVIDIA’nın kendi tahmini satış rakamlarına ulaşamadı. CMP, şirketin öngördüğü 400 milyon dolara kıyasla sadece 266 milyon dolar gelir elde etti. Çin’in kripto para birimi çöküşü büyük ihtimalle CMP satışlarını etkiledi.

Kaynak: 
www.theverge.com

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top