PC oyunlarını her yerde oynamak isteyenlere: Valve Steam Deck tanıtıldı!

Valve’nin SteamOS çalıştıran, yüksek grafik işlemcili yeni nesil portatif oyun konsolu Steam Deck tanıtıldı. İşte fiyatlar ve özellikler.

Valve, Steam Deck ile taşınabilirliği ve gücü aynı anda sunmaya çalışmış. 7″ 1280×800 çözünürlüğünde dokunmatik ekranın sağ ve sol yanlarında fiziksel kontrolcü butonlarının varlığı, konsolun ölçülerini fazlasıyla büyütse de gücüne kıyasla kabul edilebilir bir hacmi bulunmakta.

Neredeyse bir oyuncu bilgisayarı performansına sahip Steam Deck, AMD Zen 2 CPU ve AMD RDNA 2 grafik birimine sahip. Bu donaımlarla AAA oyunların dahi üstesinden geleceğini söyleyen Valve, 16 GB LPDDR5 RAM bulunduran ürünü 3 farklı versiyon ile satacak.

399 USD etikte sahip versiyonda 64 GB eMMC depolama, 529 dolarlık versiyonda 256 GB NVMe SSD, 649 dolarlık versiyondaysa 512 GB NVMe SSD’ye yer verilmiş. microSD kart ile de depolama artırma imkanı sunuluyor.

Web gezinimi ve 2D oyunlarda 7-8 saatlik bir pil ömrü vadeden ürünün ağır oyunlardaki pil performansı ise “birkaç saat yetecek şekilde tasarlandı” olarak açıklandı. 40 Wh’lık batarya bulunduran Steam Deck’in Switch’den bu konuda geri kalacağı tahmin ediliyor. Steam Deck’te bir de HDMI portu mevcut. TV ve monitörlere görüntü çıkışı sağlayan ürünle ilgili net bilgiler şimdilik bu kadar.

Kaynak: 
Valve Steam Deck resmî web sayfası

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top