WDC, SN850’nin X570 çipsetteki performans sorununu düzeltmeye hazırlanıyor

Western Digital, SN850’nin X570 anakartlarla yaşadığı sorunu düzeltmeye hazırlanıyor. Bir süredir X570 çipset anakartlarla performans sıkıntısı yaşayan SN850 hakkında şirket gerekli çalışmalara başladı. WD, problemi bir Firmware güncellemesi yayınlanarak çözmeyi planlıyor. Sorunun kaynağı, X570 anakartlardaki fazlaca bulunan M.2 portlarının, tamamen CPU PCI Express hatlarına bağlanamamasından kaynaklanıyor.
Western Digital unveils its first PCIe 4.0 SSD, an SSD gaming dock with  RGB, and more - Neowin
AMD B550 ve diğer Intel anakartlarda İşlemciye doğrudan bağlı olan M.2 portu sadece Gen4 portu olduğu için, SSD beklendiği gibi çalışmakta. X570 çipsette ise SSD bir nevi PCIe hat sayısı yüzünden bir nevi “darboğaz” sorunuyla karşı karşıyaydı diyebiliriz. Bu yüzden, WD bu sorunun ancak bir Firmware güncellemesiyle çözüleceğine inanıyor. Şirket, güncelleme sayesinde bu sınırlanmayı giderebileceğini düşünüyor. Şirketin ürün yazılımı güncellemesini 12 Temmuz 2021 tarihine kadar yayınlaması bekleniyor.

Kaynak: Techpowerup

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top