NVIDIA DLSS, Linux ve birçok oyun motoruna geliyor

AMD’nin yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen FSR teknolojisine karşılık olarak NVIDIA, DLSS teknolojisini daha fazla platforma yaymak için çalışıyor.

DLSS’in en olduğunu bilmeyenler için kısaca anlatalım. DLSS, NVIDIA’nın geliştirmiş olduğu bir görüntü iyileştirme teknolojisidir. Açılımı, Deep Learning Super Sampling (Derin öğrenme destekli süper örnekleme) şeklindedir. Yani derin öğrenmeyi kullanarak oyunlardaki düşük çözünürlüklü görüntülerin yüksek çözünürlükteki haline benzeyen bir görüntü sunmak için geliştirdiği bir teknolojidir. Çeşitli ayarlarında RTX ekran kartı kullanıcılarına yüksek performans sağlayabilmektedir.

NVIDIA, dün kendi sitesinden yaptığı duyuruda, Unreal Engine 4.0, 5.0 ve Unity 2021.2 oyun motoruna DLSS 2.0 desteğinin geleceğini duyurdu. Ayrıca kısa bir sürenin ardından Rust, Doom Eternal ve Red Dead Redemption 2 gibi oyunların da DLSS teknolojisi ile destekleneceği belirtildi.

DLSS 2.0, belirtilen oyun motorlarında önümüzdeki haftadan itibaren desteklenecek.


Bunun yanında NVIDIA, Valve ile iş birliği yaparak Linux işletim sistemine de DLSS 2.0 desteği getiriyor. Bu sayede Linux kullanıcılarının da Proton aracılığıyla Tensor çekirdeklerinden yararlanabilmesi sağlanacak. Vulkan destekli oyunlara destek bugün geliyor, DirectX destekli oyunlara ise gelecek aylarda destek verilmesi bekleniyor.
İlk etapta desteklenen oyunlar Wolftenstein: Youngblood, No Man’s Sky ve Doom Eternal.

Kaynak: NVIDIA DLSS: Coming To Rust, DOOM Eternal, LEGO Builder’s Journey And More This Month

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top