Apple, Eski iPhone ve iPad’ler İçin iOS 12.5.4 Güncellemesini Yayınladı

Apple

Apple tarafından dün eski iPhone ve iPad modelleri için yeni bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme tam 3 kritik güvenlik açığını kapatıyor.

Apple

Apple, 2 sene önce yani 2019 yılında iOS 13 ile birlikte iPhone 5S, iPhone 6 ve birçok iPad modeline güncelleme desteğini kesmişti. Lakin o zamandan beridir bu cihazların çalıştırdığı mevcut sürüm iOS 12’ye güvenlik güncellemeleri gelmeye devam ediyor. İşte dün iOS 12 için yeni bir güncelleme daha geldi. Apple bu güncelleme ile birlikte ikisi WebKit üzerinde olmak üzere tam 3 güvenlik açığını kapattığını belirtiyor. Güncellemenin yüklenmesini ise kesinlikle önerdiklerini belirtelim. Şayet eğer halen bu cihazları kullanıyorsanız eski sürümlerde güvende olmayabilirsiniz.

Hangi Cihazlara Geliyor?

Yeni sürüm aşağıda ki listede bulunan tüm cihazlara gelmekte.

  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPad Air
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPod touch (6. nesil)

Bu modeller her ne kadar 2021 yılında artık güncel iOS sürümlerini çalıştırmasalar da, Apple bu cihazları kullananları düşünerek güncellemeler dağıtmaya devam ediyor. Ki halen daha Dünya üzerinde milyonlarca iPhone 5S ve 6 kullanıcısı var. Bu güncellemelerin artık periyodik olarak verildiğini ve sadece güvenliğe odaklandığını belirtmekte fayda var. Herhangi bir yenilik veyahut özellik içermemekte.

Kaynak: https://support.apple.com/en-us/HT212548

Yazar Hakkında

1999 yılından beridir donanım ve yazılım ile uğraşıyor. İlk olarak abisinin yanında bu işlere merak salan PossibleTurco zaman içerisinde kendini geliştirerek birçok bilgi edindi. Bu bilgilerini ise yeni yeni insanlara sunuyor. Yardımsever ve heyecanlı bir insandır.
Back To Top