Disney Plus 17 Ayda 103.6 Milyon Üyeye Ulaştı

Disney, Marvel orijinal yapımlarının gösterimi, WandaVision ve The Falcon and the Winter Soldier yapımlarının ise prömiyerini yaptığı için bu yılın başlangıcından şimdiye kadar 8.7 milyon yeni üye kazandığını söyledi.

Disney Plus, son zamanlarda ortaya çıkan çevrim içi yayıncılık savaşında en başarılı yeni servis olarak öne çıktı.
Disney Plus, 3 Nisan itibarıyla 103,6 üyeye ulaştı. Disney, ikinci çeyrek büyüme raporunda Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir önceki yılki üye sayısının 33 milyondan biraz daha fazla olduğunu söyledi. İlk Marvel orijinal yapımı WandaVision ve The Falcon and the Winter Soldier’ın yayına girdiği bu yılın başından şimdiye kadar toplam 8.7 milyon üye kazandığını ekledi.

Diğer firmalar ile karşılaştırıldığında, dünyanın en büyük çevirm içi yayıncılık servisi olan Netflix, yayına başladığından bu yana, on yılda dünya çapında 207 milyondan fazla üye kazandı. Disney Plus sadece bir buçuk yıl önce, Kasım 2019’da piyasaya sürüldü.

Ancak son büyüme raporun, Disney Plus’ın ilk yılında jet gibi büyümesinde bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. Disney Plus aboneleri son dönemde, önceki üç aya göre %9,2 arttı. Ancak Disney Plus’ın önceki iki büyüme raporunda %29 ve % 28 artış oranları vardı.

Disney Plus, görünüşte her büyük medya şirketinin (ve bazı teknoloji şirketlerinin) çevrim içi yayıncılık servislerini sundukları geçen bir buçuk yılda, çevrim içi yayıncılık savaşlarında büyük bir başarı yakaladı. Disney Plus’ın büyümesi, Apple, HBO, NBCUniversal, Discovery ve diğer servisleri geride bıraktı. Bir medya araştırmacısı, Disney Plus’ı “tüm zamanların en büyük ürün lansmanlarından biri” olarak değerlendirdi.

Disney Plus’ın popülaritesi, Disney’in kendine ait olan ilk tahminlerini de geride bıraktı. Şirket, Disney Plus’ın lansmandan yaklaşık beş yıl sonra 60 milyon ila 90 milyon aboneye ulaşacağını öngörmüştü. Şimdi, 2024’ün sonlarında, hizmet 5 yaşındayken Disney Plus’ın dünya çapında 230 milyon ila 260 milyon aboneye sahip olacağı tahmin ediliyor.

Disney ayrıca, Hulu abonelerinin 41,6 milyona, ESPN Plus üyeliğinin 13,8 milyona yükseldiğini belirtti.

Yazar Hakkında

Back To Top