Vivo Yeni Amiral Gemisi Telefonları için 3 Yıl Güncelleme Sözü Verdi!

Bu politika 2021 yılında çıkan X serisi telefonlar için geçerli olacak.

Vivo’nun yakında çıkacak olan X serisi amiral gemisi telefonlarının üç yıllık Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri alacağını duyurdu. Politika, Temmuz 2021’den sonra Avrupa, Avustralya ve Hindistan’da piyasaya sürülen telefonlar için yürürlüğe girecek. Vivo’nun baş teknoloji sorumlusu ve kıdemli başkan yardımcısı Yujian Shi, “Müşterilerimize uzun bir süre boyunca birinci sınıf bir akıllı telefon deneyiminin keyfini çıkarabileceklerine ve en yeni çıkan yazılım özelliklerinden yararlanmaya devam edeceklerine söz veriyoruz” diye ekledi.

Vivo, bugün yapılan duyuru ile amiral gemisi akıllı telefonları için üç yıllık işletim sistemi güncellemeleri sözü veren küçük ama büyüyen bir Android üreticisi grubuna katılıyor. Google’ın uzun süredir Pixel telefonları için benzer bir politikası var. Geçen yıl, Samsung, iki yıllık Android işletim sistemi güncellemeleri ve yeni X serisi telefonlarında üç yıllık güvenlik güncellemeleri sözüyle Nisan ayında HMD’nin katıldığı bazı Galaxy cihazlarını kapsayan “üç nesil güncelleme” politikasını duyurdu. LG de akıllı telefon işinden çıktığını duyurduğu hafta üç yıllık Android işletim sistemi güncellemeleri sunacağını söyledi.

Bu yıl Samsung, belirli cihazların toplam dört yıllık destek için ek bir yıl güvenlik güncellemesi alacağını da sözlerine ekledi. Üç yıllık güncelleme desteği, normalde iki yıl olan güncelleme desteğine bakıldığında büyük bir gelişmedir ancak gelecekte bu süre, dört yıla kadar uzayabilir. Geçtiğimiz Aralık ayında, Google ve yonga üreticisi Qualcomm, Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888 ile donatılmış cihazlardan başlayarak, üreticilerin dört nesil kadar Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri sunmalarını kolaylaştırmak amacıyla çalıştıklarını duyurdu. Vivo’nun yeni politikası, onu diğer BBK Electronics akıllı telefon markaları OnePlus’ın ve Oppo’nun önüne geçiriyor.

2018 itibariyle, OnePlus, iki yıllık Android sürümü ve üç yıllık güvenlik güncellemeleri sunmaya başladı. Bu arada, Oppo’dan (AusDroid aracılığıyla) bulabildiğimiz en son açıklama, şirketin iki yıllık güvenlik güncellemeleri sunduğunu ve genel politikasının iki nesil boyunca Android işletim sistemi güncellemesi sunmak olduğunu söylüyor. Bugünkü duyuru, Oppo ve OnePlus üzerinde Vivo’nun politikaları ile yarışmak için baskı yaratacaktır. Bu rakamlar, Apple’ın güncelleme geçmişiyle karşılaştırıldığında komik kalıyor. Geçen yıl telefona gelen beşinci büyük güncelleme olan, iOS’un en son sürümü olan sürüm 14’ü, 2015 yılında çıkan iPhone 6S’e dahi çıkardı.

Yazar Hakkında

Back To Top